Jika anda ternampak muka saya tengah TT (Teh Tarik) ni, bermakna anda telah selamat mengharungi 3 hari bumi tak jadi bergelap, dan tarikh 21hb Dis yang penuh tragis dan huru-hara (kononlah).

:-D

Nak ceritanya, Falak Online telah pun berpindah rumah. Bermula sekarang silalah kemaskini link ke WWW.FALAKONLINE.NET ,  tak perlulah letak apa-apa selepas tu, kerana ia akan redirect ke muka hadapan BARU yang sepatutnya.

Laman lama (yang anda lihat sekarang ni), InsyaAllah akan kekal untuk beberapa bulan mendatang. Ia akan menyenaraikan KESEMUA artikel lama saya di FO, bagi rujukan anda semua. Maka, kalau anda nak masih nak marah-marah kat saya berkenaan artikel "3 hari bergelap tu" , masih boleh berbuat demikian, saya terima dengan hati terbuka! :-)

Apa pun, InsyaAllah 2013 mendatang akan terdapat beberapa pembaharuan yang saya dan rakan-rakan Personaliti Astronomi lain usahakan, demi kemajuan bidang Astronomi di Malaysia.

Jom dan Selamat Datang Ke Tahun Baru 2013. 

Jemput masuk --->  WWW.FALAKONLINE.NET

 

Astronomy

Thebacha & Wood Buffalo Astronomical Society

Sky and Telescope - Wed, 08/10/2014 - 22:10
NAME

Thebacha & Wood Buffalo Astronomical Society

ADDRESS

PO Box 1354
Fort Smith
Northwest Territories  Canada X0E 0P0

CONTACT

Mike Couvrette 

PHONE

1-867-872-0243

EMAIL

info@tawbas.ca

URL

http://tawbas.ca

NUMBER OF MEMBERS

45

OTHER INFORMATION

The Thebacha & Wood Buffalo Astronomical Society (TAWBAS) is a collection of local amateur astronomers who have a passion for astronomy and space science and are eager to share, learn and teach others who may have similar interests.

 

 

The post Thebacha & Wood Buffalo Astronomical Society appeared first on Sky & Telescope.

Categories: Astronomy

St George Astronomy Group

Sky and Telescope - Wed, 08/10/2014 - 21:58
NAME

St. George Astronomy Group

ADDRESS

1812 W. Sunset
St. George
Utah  84770  USA

CONTACT

John Mosley

PHONE

435-555-1212

EMAIL

jmosley2@mac.com

URL

https://sites.google.com/site/StGeorgeAstronomyGroup

NUMBER OF MEMBERS

4

OTHER INFORMATION

 

We're a small activist group dedicated to promoting public astronomy and dark skies in southwest Utah.

 

 

The post St George Astronomy Group appeared first on Sky & Telescope.

Categories: Astronomy

A “Sirius” Meteor

Sky and Telescope - Wed, 08/10/2014 - 21:16

The post A “Sirius” Meteor appeared first on Sky & Telescope.

Categories: Astronomy

IC 1318

Sky and Telescope - Wed, 08/10/2014 - 21:16

The post IC 1318 appeared first on Sky & Telescope.

Categories: Astronomy

M16 Eagle Nebula2

Sky and Telescope - Wed, 08/10/2014 - 21:16

The post M16 Eagle Nebula2 appeared first on Sky & Telescope.

Categories: Astronomy

M27 Dumbell Nebula2

Sky and Telescope - Wed, 08/10/2014 - 21:16

The post M27 Dumbell Nebula2 appeared first on Sky & Telescope.

Categories: Astronomy

M27 Dumbell Nebula

Sky and Telescope - Wed, 08/10/2014 - 21:16

The post M27 Dumbell Nebula appeared first on Sky & Telescope.

Categories: Astronomy

Alamak, bandwidth Web falakonline.net penuh lagi daa.. Harap Maaf. Sila rujuk p...

Facebook - Wed, 08/10/2014 - 18:20
Alamak, bandwidth Web falakonline.net penuh lagi daa.. Harap Maaf. Sila rujuk page ni atau twitter untuk info terkini
Categories: Astronomy

Pos kan foto gerhana atau suasana di lokasi cerapan gerhana anda di sini. Jom ra...

Facebook - Wed, 08/10/2014 - 16:54
Pos kan foto gerhana atau suasana di lokasi cerapan gerhana anda di sini. Jom rai kan!
Categories: Astronomy

Cuaca nampak tak mengizinkan untuk Gerhana Bulan? Jangan jadikan itu alasan untu...

Facebook - Wed, 08/10/2014 - 13:34
Cuaca nampak tak mengizinkan untuk Gerhana Bulan? Jangan jadikan itu alasan untuk membatalkan event, atau malas nak join mana-mana program berhampiran.

Ada banyak cara lagi untuk mentadabbur susun atur alam ini.

FO akan cuba memberi update terkini, foto-foto gerhana dari seluruh dunia menerusi twitter Falak Online.

Jangan lupa follow https://twitter.com/falakonline . Proses mengempam foto akan bermula sebaik sahaja fasa gerhana bermula nanti, InsyaAllah.


FalakOnline (@FalakOnline) | Twitter
twitter.com
The latest Tweets from FalakOnline (@FalakOnline). Twitter rasmi portal Falak Online. Dibelai dan dijaga oleh bos FO sendiri @shahgazer. Malaysia
Categories: Astronomy

Di manakah anda akan mencerap Gerhana Bulan Penuh esok? Jom share lokasi dan akt...

Facebook - Tue, 07/10/2014 - 11:21
Di manakah anda akan mencerap Gerhana Bulan Penuh esok? Jom share lokasi dan aktiviti setempat anda di sini.

http://falakonline.net/semesta/2014/09/gerhana-bulan-penuh-8-oktober-2014/


Gerhana Bulan Penuh - 8 Oktober 2014
falakonline.net
Pada waktu Maghrib, Rabu, 8 Oktober 2014, kita akan dapat menyaksikan fenomena Gerhana Bulan Penuh. Ini merupakan gerhana bulan kali ke-2 berlaku untuk tahun 2014. Kali terakhir ia berlaku ialah ...
Categories: Astronomy

M27 – The Dumbbell Nebula

Sky and Telescope - Mon, 06/10/2014 - 19:46

The post M27 – The Dumbbell Nebula appeared first on Sky & Telescope.

Categories: Astronomy

Great Andromeda galaxy

Sky and Telescope - Mon, 06/10/2014 - 19:46

The post Great Andromeda galaxy appeared first on Sky & Telescope.

Categories: Astronomy

Narrowband mosaic of NGC6995

Sky and Telescope - Mon, 06/10/2014 - 19:46

The post Narrowband mosaic of NGC6995 appeared first on Sky & Telescope.

Categories: Astronomy

Copyright © 1999-2010 Falak Online. All rights reserved. Powered by Drupal.

Penafian: Falak Online tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana maklumat dalam laman web ini.

Powered by Drupal, an open source content management system